Τα Νέα μας

Pilates Fit από την Κρυσταλλία Κοσμά

02-08-2018

Η συγκεκριμένη μέθοδος γυμναστικής είναι από τους πιο ασφαλείς και αποτελεσματικούς τρόπους να ενδυναμώσετε το σώμα σας άμεσα και μάλιστα, εκεί όπου το χρειάζεστε περισσότερο επειδή γυμνάζει σε βάθος τους μυς που έχουν εξασθενήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δηλαδή της κοιλιάς, της πλάτης και γενικά του κορμού. Το Pilates είναι διάσημο για την ικανότητά τoυ να δυναμώνει τους κοιλιακούς ­ κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την πιο επίπεδη κοιλιά που είχατε ποτέ! Επιπλέον, η ενδυνάμωση των μυών αυτών συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στη μέση και τη σπονδυλική στήλη που είναι αρκετά πιθανό να έχουν προκληθεί εξαιτίας της αύξησης αλλά της μετατόπισης του βάρους και των υψηλών επιπέδων της ορμόνης ριλαξίνης που εκκρίνεται στην εγκυμοσύνη. Με το Pilates, αυξάνεται η ευλυγισία, καθώς ενθαρρύνεται ολόκληρο το εύρος κινήσεων της σπονδυλικής στήλης μέσα από μια σειρά κατάλληλων και ασφαλών ασκήσεων.  

 

Λίγα λόγια για την Κρυσταλλία Κοσμά

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Βόλο! Απόφοιτος του ΣΕΦΑΑ του Α.Π. Θεσσαλονίκης και τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος Άσκηση Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση, των Τμημάτων Ιατρικής και Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι Ιδιοκτήτρια του Gym Way Cross Box στο Βόλο, Instructor και Αθλήτρια του Crossfit με πιστοποιήσεις σε Crossfit Level 1.

Μεγάλη αγάπη της είναι το Pilates. Εκπαιδεύτηκε από τη Studio One με 400 ώρες σε Pilates mat and Equipment και 3 days Certificate Course Pilates through pregnancy and beyond από τον παγκόσμιο οργανισμό Pilates Basi. Από τα πρώτα της βήματα ενασχόλησης με το χώρο, δραστηριοποιήθηκε στην αποκατάσταση ατόμων με ιατρικά προβλήματα (μετεγχειρητική αποκατάσταση και πρόληψη) .

Επιπρόσθετες πιστοποιήσεις: Yoga(200h),Brithlight Yoga Diploma, Trx, Indoor Cycling, Les Mills Body Pump, Zumba.

Διδάσκει 6 χρόνια στα γυμναστήρια Gym Way σε ομαδικά τμήματα.