Holistic Life Style

6 Τρόποι να Ζεις Ολιστικά απο την Σοφία Αμούντζια

26-06-2018

Μια ολιστική προσέγγιση του σώματος, του μυαλού και της ψυχής μας δεν μεταφράζεται μόνο σε ευεξία, αλλά και σε κοινωνικό προτέρημα, σε αποθέματα υπομονής και κατανόησης για όλα όσα συμβαίνουν και τέλος, σε ανάγκη να βοηθάμε και να αγαπάμε τους γύρω μας.

Είναι διαφορετική η άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας από εμάς για τον ολιστικό τρόπο ζωής. Θα προτιμούσα να τον περιγράψω σαν μια πιο σοφή και ισορροπημένη εκδοχή του εαυτού μας, ως μέρος ενός συνόλου. Από τη στιγμή που αντιλαμβανόμαστε την ύπαρξή μας, είμαστε όντα που αλληλεπιδρούμε, ανταλλάσσουμε ιδέες και προχωράμε παρακάτω. Πως όμως μπορούμε να νιώσουμε ολοκληρωμένοι και γεμάτοι στο τέλος της κάθε ημέρας; Παρακάτω, η Σοφία Αμούντζια, η πρώτη που εισήγαγε τον ολιστικό τρόπο ζωής στη Ελλάδα, μας εξηγεί, πως με 6 απλούς τρόπους, μπορούμε να αλλάξουμε οπτική γωνία.

1. Θρέψου σωστά

Επικεντρώσου στο να τρως υγιεινά, επιλέγοντας «καθαρές» τροφές. Κατανάλωσε ξηρούς καρπούς, πιες πράσινο τσάι και απαραιτήτως μεγάλες ποσότητες νερού. Όπως δεν θα έβαζες φωτιά στο σπίτι σου ή δεν θα τράκαρες ποτέ το αμάξι σου επίτηδες, έτσι ακριβώς δεν θα πρέπει να βάζεις παγίδες και στο σώμα σου.

2. Αντάλλαξε θετική ενέργεια

Η ενέργεια που εκπέμπουμε, έχει τη τάση να επιστρέφει σε εμάς. Κάτι σαν ανακύκλωση δηλαδή. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έφτιαξες καφέ για έναν συνάδερφο στη δουλειά; Πότε χαμογέλασες, παραχωρώντας τη θέση σου στην ουρά μιας τράπεζας τη στιγμή που ο δίπλα σου φαινόταν να ιδρώνει από βιασύνη και άγχος; Έτσι όπως και εσύ κάποιες δύσκολες μέρες αναζητάς διακαώς το ταπ-ταπ στην πλάτη σου, έτσι και οι υπόλοιποι χρειάζονται αρκετές φορές κάποιον να τους δώσει την ώθηση, με μια μικρή ευγενική χειρονομία, να συνεχίσουν.

3. Οι γνώσεις δεν τελειώνουν, ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός

Ποτέ δεν μπορείς να πεις ότι διάβασες ή έμαθες αρκετά και να επαναπαυτείς στο βάθρο του φωτεινού παντογνώστη. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται μονίμως σε αναζήτηση για τη νέα πληροφορία εξελίσσονται και καλύτερα. Τα βιβλία, οι ταινίες, το διαδίκτυο και ο τύπος, είναι τα εργαλεία μας για να γίνουμε λιγότερο επικριτικοί με τους γύρω μας και περισσότερο διαβασμένοι. Ακόνισε τη σκέψη σου επενδύοντας σε πράγματα που δεν γνώριζες. Μοιράσου τη φρέσκια γνώση για να πάρεις ως αντάλλαγμα ακόμη περισσότερη.

4. Σταμάτα να ζεις τρέχοντας

Οι υποχρεώσεις και η καθημερινότητα δεν τελειώνουν ποτέ. Η ζωή όμως εμπεριέχει πολύ περισσότερα από το ωράριο εργασίας, το καθάρισμα του σπιτιού, τη ανατροφή των παιδιών και την εξόφληση λογαριασμών. Σταμάτα να υποστηρίζεις πως δεν υπάρχει χρόνος και άρχισε να πλανάρεις καλύτερα την κάθε σου ημέρα. Βρες χρόνο. Υπάρχει χώρος και για γυμναστική και για θέατρο και για δραστηριότητες.

5. Αγάπησε τη ζωή σου

Μόνο όταν πραγματικά αγαπήσεις τον εαυτό σου και το ποιος πραγματικά είσαι θα εισπράξεις αυτήν την αγάπη πίσω. Σταμάτα να παραπονιέσαι για αυτά που δεν έγιναν και άρχισε να γιορτάζεις για όλα όσα έγιναν. Δηλαδή όλες τις στιγμές που αισθάνθηκες πραγματική ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι ζεις. Τα ξέφωτα χαράς και διασκέδασης με άτομα που κάποτε αγάπησες ή ακόμη αγαπάς. Αυτά είναι που έχουν σημασία.

6. Συνδέσου

Άπαξ και μπεις στα μονοπάτια της ολιστικής ζωής βρες τους ομοϊδεάτες σου. Είναι πολλοί και ψάχνουν τα ίδια.

 

Απο την Σοφία Αμούντζια
Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ,GRAFTS, Holistic Fitness Life Coach,Επιστημονική Συνεργάτης ΑΟΤΕ (ΓΓΑ)