Τα Νέα μας

Ολιστική Ζωή

07-07-2018
 
 
Η καλή φυσική κατάσταση, η υγεία και η γενικότερη φιλοσοφία του ευ ζην στην πιο ουσιαστική του μορφή, αποτελούν θεμελιώδεις έννοιες για τη Σοφία Αμούντζια, η οποία είναι η «ψυχή» του ολιστικού φεστιβάλ που θα ταξιδέψει για πρώτη φορά στον Βόλο στις 7-8-9 Σεπτεμβρίου.

Η Βολιώτισσα με τις διεθνείς αθλητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων ο τίτλος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, είναι ιδρύτρια του holistic festival , πτυχιούχος του Α.Π.Θ και GRAFTS, επιστημονική συνεργάτιδα και γενικός γραμματέας ΑΟΤΕ της ΓΓΑ, με έρευνα στην «Oλιστική προσέγγιση αθλητών υψηλών επιδόσεων και αντιμετώπιση του στρες στον εργασιακό χώρο», και holistic personal trainer.

Η Σοφία είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ και έχει εντρυφήσει στις έννοιες της ευεξίας, της καλής φυσικής κατάστασης και τις εναλλακτικές δράσεις που «θωρακίζουν» τη σκέψη και την ψυχή με θετικά συναισθήματα.

Το ολιστικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Σύρο με πολύ μεγάλη επιτυχία, ταξιδεύει για πρώτη φορά στον Βόλο, τόπο καταγωγής της, και θα πλαισιωθεί από δράσεις που συνθέτουν τον εναλλακτικό τρόπο ζωής, ώστε οι συμμετέχοντες να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, με απώτερο στόχο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους προς το καλύτερο.

Αναλύοντας την έννοια και τη φιλοσοφία του ολιστικού φεστιβάλ, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πρόκειται για ένα υγιεινό και ποιοτικό «τρόπο να ζεις», που απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά».

Το φεστιβάλ πλαισιώνεται από την παρουσία σημαντικών ερευνητών, καθώς και δράσεις με παιδιά, εργαστήρι, αγώνες, ιστιοπλοΐα για όλους, επιδείξεις, γευσιγνωσία, τοπικά προϊόντα, ομαδικά εναλλακτικά προγράμματα άσκησης, πεζοπορία, πάρτι και πολλά ακόμη. Η ίδια χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη διοργάνωση: «Μια γιορτή με άθληση, διασκέδαση, γεύση, εκπαίδευση, ενημέρωση, πολιτισμό, που θα μας ενώσει όλους με θετική σκέψη».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης και ισορροπίας, τονίζοντας ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ανάπτυξης και υλοποίησης ιδιωτικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα της κρίσης. Είναι το πρώτο που εμφανίστηκε στην Ελλάδα με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα από το 2008, ως holistic life, holistic health και holistic fitness κι αποτελεί μελέτη δοκιμασμένη σε διακεκριμένο κόσμο (πολιτικούς, ιατρούς, καλλιτέχνες, εργαζόμενους, αθλητές, πρωταθλητές ακόμα και σε μικρά παιδιά ηλικίας 4 ετών και άνω). Εφαρμόστηκε πάνω από δεκαετία (2004-2017) στο Hilton Spa, όταν με ιδιωτική πρωτοβουλία μεταφέρθηκε και σε ανοιχτό χώρο, αφού πρώτα διαμορφώθηκε και εμπλουτίστηκε κατάλληλα.

«Είναι ένα διαδραστικό φεστιβάλ, μια «γιορτή» που συνδυάζει τη διασκέδαση με τη μάθηση του πολιτισμού, της υγιεινής διατροφής, της σωματικής άσκησης, ενός τρόπου ζωής που οδηγεί σε ευεξία και εκμάθηση της μεθόδου που μπορεί ατομικά ο καθένας να ακολουθήσει, προκειμένου να ισορροπεί σωματικά και πνευματικά», υπογραμμίζει η εμπνεύστρια και δημιουργός της προσπάθειας που πλέον έχει γίνει θεσμός.

Πηγή: taxydromos.gr